Legendás bajnokok a Nagyerdei Stadionban

Ötven éve aharmadosztályból a másodosztályba, negyven éve az NB II-ből az NB I-be jutott aDVSC labdarúgó csapata. A két bajnokcsapat játékosai megjelennek a DVSC maicsapatának szombati bajnoki mérkőzésén.

Isméta Nagyerdei Stadion gyepére lépnek Vachter, Lipők, Vaczlavik, Szabó Béla, SzabóHusi, Kiss Jani, Sallai, Maczkó, Tóth Ernő, Szigeti, Halla, Menyhárt és társaika DVSC-Paks bajnoki mérkőzés előtt.

Ahatvanas évek derekán hullámvasútra ült a Loki: a csapat kiesett az elsőosztályból, lejtőre került, s a korabeli harmadosztályba csúszott. 1969-ben,fél évszázada a Vachter, Vaczlavik, Lipők fémjelezte alakulat csoportjabajnokaként visszaverekedte aegát a másodosztályba. Egy évtizedes másodosztályúküzdelmet koronáztak meg a lokisták 1979-ben, amikor a Nagyerdei Stadionban 29ezer néző előtt a legendás Nyíregyháza-veréssel visszajutottak az NB I-be.

Ezta két gárdát köszöntik szombaton a stadionban a mérkőzés előtt a pályán, stermészetesen a pályán kívül is. Közvetlenül az NB I-es találkozó lefújása utána RED szurkolói sörözőben találkozhatunk kedvenceinkkel, legendásjátékosainkkal. Várjuk a szurkolókat!